Clicky


Drie gewonden bij brand in Bergschenhoek

Drie gewonden bij brand in Bergschenhoek
16-08-2013 20:48 | Binnenland | auteur De Redactie

BERGSCHENHOEK (Novum) - Bij een brand in een woning in het Zuid-Hollandse Bergschenhoek is vrijdagavond een vrouw zwaargewond geraakt. Twee personen raakten lichtgewond. Ook zijn vier honden uit een naastgelegen woning gehaald. De dieren moesten worden gereanimeerd. Een heeft het niet overleefd, meldt een woordvoerder van de brandweer.

De brand ontstond rond 18.00 uur in de tussenwoning aan de Rottekade. De twee lichtgewonden, een man en een vrouw, stonden al buiten toen de brandweer ter plaatse kwam. De man had brandwonden en had rook ingeademd, de vrouw had alleen rook ingeademd. Zij zijn naar een ziekenhuis gebracht.

De derde persoon die in de woning aanwezig was, moest door de brandweer er uit worden gehaald. Deze vrouw is gereanimeerd en naar een ziekenhuis gebracht. De woordvoerder van de brandweer wist niet precies wat voor verwondingen zij heeft.

De brandweer vermoedde aanvankelijk dat er sprake was van een gaslekkage, maar nadat de gasleiding was afgesloten, bleek in de kelder nog iets te smeulen. De brandweer heeft daar schuim overheen gespoten. Gedacht wordt nu toch dat de brand een andere oorzaak had, aldus de zegsvrouw. De oorzaak wordt nog onderzocht.

Rond 21.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. De woning waarin het vuur woedde kan als verloren worden beschouwd. De twee naastgelegen woningen hebben rook- en waterschade opgelopen.