Clicky


'Doping gevonden bij huiszoeking Badr Hari'

'Doping gevonden bij huiszoeking Badr Hari'
19-08-2013 09:11 | Sport | auteur De Redactie

(Novum) - Tijdens een huiszoeking bij Badr Hari heeft de politie vorig jaar doping aangetroffen. Dat meldt het programma KRO Brandpunt Reporter maandag op de eigen website. De website crimesite.nl zette de politiedocumenten online. Een woordvoerder van het OM wil het bericht maandagochtend bevestigen noch ontkennen. Ook de politie wil niets kwijt over de zaak.

Het gaat om middelen zoals Anapolon en Tamoxifen die in de keukenla van Hari's woning werden aangetroffen en gekoelde ampullen Genotonorm in zijn koelkast. Anapolon wordt beschouwd als het sterkste orale anabolicum, met de meeste bijwerkingen, licht directeur van de Dopingautoriteit Herman Ram op de site van het programma toe. Een psychische bijwerking is volgens hem verhoogde agressiviteit.

Advocate van Hari Bénédicte Ficq wil maandag alleen kwijt dat wat is aangetroffen niet van haar cliënt is.

De politie doorzocht het pand op 22 juli vorig jaar na de mishandeling van miljonair Koen Everink bij dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena. Hari wordt verdacht van een reeks geweldsdelicten, waaronder de mishandeling Everink. Hij werd in juli aangehouden en heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.