Clicky


NEC ontslaat trainer Alex Pastoor

NEC ontslaat trainer Alex Pastoor
19-08-2013 10:18 | Sport | auteur De Redactie

NIJMEGEN (Novum) - Alex Pastoor is de eerste trainer die dit jaar ontslagen is in de Eredivisie. NEC heeft de 46-jarige oefenmeester maandag op straat gezet. Hem worden de slechte resultaten aangerekend. NEC verloor dit seizoen alle drie de wedstrijden in de Eredivisie en heeft een doelsaldo van veertien doelpunten tegen en slechts twee voor.

NEC ziet geen toekomst meer in een samenwerking met Pastoor laat technisch directeur Edo Ophof weten. "We hopen op korte termijn een nieuwe invulling te kunnen geven aan deze functie."

Pastoor zat na de 4-1 nederlaag tegen FC Groningen en het 5-0 verlies bij PSV al op de schopstoel. Hij had toen al een gesprek over zijn toekomst. Beide partijen besloten echter een beslissing over het duel tegen PEC Zwolle van afgelopen zaterdag heen te tillen. De Zwollenaren gingen met een 5-1 zege uit Nijmegen weg. Pastoor was toen nog strijdvaardig en weigerde zelf conclusies te trekken.

De slechte resultaten van NEC blijven overigens niet beperkt tot dit seizoen. Sinds februari haalde de ploeg nog slechts één schamel puntje. De ploeg zakte daardoor van de zevende naar de dertiende plaats in de competitie maar had al genoeg punten verzameld om niet meer in degradatienood te geraken. In zijn eerste seizoen bij NEC had Pastoor de club naar de achtste plaats in de Eredivisie geleid.