Clicky


Gijzeling in Ingolstadt voorbij

Gijzeling in Ingolstadt voorbij
19-08-2013 19:29 | Buitenland | auteur De Redactie

INGOLSTADT(D)(Novum/AP) - Speciale politiecommando's hebben maandagmiddag een eind gemaakt aan een gijzeling in het stadhuis van Ingolstadt in het zuiden van Duitsland. De 24-jarige gijzelnemer raakte bij zijn overmeestering gewond, maar zijn twee overgebleven gijzelaars bleven ongedeerd, zei de politie.

Eerder maandag had de man twee andere gijzelaars vrijgelaten. Ook zij waren ongedeerd.

Ruim tweehonderd politieagenten hielden het stadhuis bijna negen uur lang omsingeld voordat een speciale commando-eenheid naar binnen ging. De gijzelnemer had een plastic pistool dat echt leek en een groot mes, daarom werd hij neergeschoten, liet de politie maandagavond in een verklaring weten. Hij werd met schotwonden aan zijn schouder en benen naar een ziekenhuis gebracht, terwijl psychologen zich over de vier gijzelaars ontfermden.

De dader, een thuisloze die tot vorige maand een psychiatrische behandeling had ondergaan, was bij de autoriteiten bekend. Hem was verboden om naar het stadhuis te komen omdat hij een vrouwelijke ambtenaar daar stalkte, zei de minister van binnenlandse zaken van Beieren, Joachim Herrmann.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zou maandagmiddag Ingolstadt aandoen voor een campagnebijeenkomst, maar die werd afgelast. Merkel zou een toespraak houden op het plein voor het stadhuis, samen met de Beierse premier Horst Seehofer. Volgens de politie was er geen verband tussen de gijzeling en het bezoek van Merkel.