Clicky


Zeer grote brand bij afvalverwerker Vliko Leiderdorp

Zeer grote brand bij afvalverwerker Vliko Leiderdorp [foto+video]
19-08-2013 21:04 | Binnenland | auteur De Redactie

LEIDERDORP (Novum) - Bij een afvalverwerkingsbedrijf in het Zuid-Hollandse Leiderdorp woedt maandagavond een zeer grote brand. Bij de brand komt veel rook vrij die over een weiland trekt en zich snel verspreidt. Metingen hebben uitgewezen dat in de rook geen andere stoffen zitten dan die normaal bij een brand vrijkomen, meldt een woordvoerder van de brandweer.

De brand brak omstreeks 20.00 uur uit in het bedrijf aan de Achthovenerweg. Het bedrijf zit op een industrieterrein, dus veel omwonenden zijn er niet, aldus de woordvoerder. Bewoners van enkele woningen in de buurt hebben wel het advies gekregen uit de rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden, aangezien rook ongezond is.

Het bedrijf telt verschillende loodsen, die onderling met elkaar in verbinding staan. Een groot deel van het complex staat in brand, aldus de woordvoerder. In de hallen zitten bouw-, sloop- en huishoudelijk afval en een afvalsorteerinstallatie.

De brand was volgens de zegsman aanvankelijk lastig te bestrijden, omdat het vuur in de hallen woedt. Doordat het dak bestaat uit een stalen constructie kon de brandweer moeilijk bij het vuur komen. Omstreeks 23.00 uur meldde de woordvoerder echter dat het vuur voor een deel uit het dak slaat. Daardoor kan de brandweer er beter bij, maar dat geldt slechts voor een deel van het pand. De zegsman verwacht dat het blussen nog uren in beslag gaat nemen.

Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Voor een foto van de brand klikt u hier en hier