Clicky


Brand bij Vliko Leiderdorp nog altijd niet meester

Brand bij Vliko Leiderdorp nog altijd niet meester
20-08-2013 19:03 | Binnenland | auteur De Redactie

LEIDERDORP (Novum) - De brandweer blijft de hele nacht aanwezig bij afvalwerkingsbedrijf Vliko in Leiderdorp waar maandagavond een brand uitbrak. Aangezien er nog veel rookontwikkeling is blijven negentien brandweerlieden aanwezig, meldt een woordvoerder van de brandweer.

Het sein brand meester was dinsdag rond 22:00 uur nog altijd niet gegeven. De sloopwerkzaamheden, die nodig zijn om er beter bij te kunnen, zijn vanwege de duisternis gestaakt en worden woensdag rond 06:30 uur hervat. Hoelang de brandweer woensdag nog nodig denkt te hebben, is nog onduidelijk.

De brand brak maandag omstreeks 20:00 uur uit in het bedrijf aan de Achthovenerweg. Het bedrijf bestond uit een aantal verbonden loodsen, die grotendeels zijn verwoest, en zit op een industrieterrein. In de loodsen was afval aanwezig, maar ook een afvalsorteermachine.

Bij de brand kwam aanvankelijk veel rook vrij. Omwonenden kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden. Metingen wezen toen uit dat er in de rook geen andere stoffen zaten dan die normaal bij een brand vrijkomen.