Clicky


Nieuwe 3-assige kraanoplegger voor Pascal ten Broek

Nieuwe 3-assige kraanoplegger voor Pascal ten Broek
22-08-2013 09:34 | Trailers | auteur De Redactie

Onlangs leverde Pacton een 3-assige gestuurde kraanoplegger aan Pascal ten Broek. Deze zal met name ingezet worden voor het transport van rijplaten. De oplegger heeft een gvw van 48.000 kg.

De oplegger beschikt over 3 stuks 11 tons SAF assen met schijfremmen en zes stuks Goodyear 425/65 banden. Op de eerste as is een aslift aangebracht. De tweede en derde as worden gestuurd middels Pacton/ Kennis schamelbesturing. In combinatie met de aangepaste lengte van 11.650 mm (omdat de oplegger vooral wordt ingezet voor 10 m lange rijplaten is dit voldoende) is de oplegger uiterst wendbaar. Ook is de laadvloer smaller (2.280 mm) waardoor bij het achteruitrijden over de spatborden gekeken kan worden, voor beter zicht op lastig bereikbare plaatsten.

Omdat de 28Tm buitenlopende kraan van de oude oplegger over wordt gezet, is deze oplegger ook uitgevoerd als buitenloper. Dit heeft als voordeel dat een stijf chassis ontstaat en dat de oplegger stabieler is bij het be- en afladen van de zware rijplaten.

Verder is de oplegger voorzien van een 1.200 mm hoog TÜV gecertificeerd kopschot en  onder het chassis zijn aan weerszijden 1.000 mm RVS kisten gemonteerd. Om roestvorming tegen te gaan zijn de Kennis opleggers geheel geschoopeerd.

Omdat zijn laatste oplegger ook een Kennis oplegger was, heeft hij ook nu weer voor Kennis gekozen. Deze opleggers zijn van een goede kwaliteit, ook zijn deze opleggers eenvoudig gebouwd, geen ventielen en dergelijke, hierdoor hebben ze weinig onderhoud nodig en zijn ze ongevoelig voor slijtage geeft Pascal aan. Daarnaast hebben ze een relatief laag eigen gewicht.