Clicky


'KPN onderhandelt achter schermen met Slim'

'KPN onderhandelt achter schermen met Slim'
22-08-2013 10:28 | Financieel | auteur De Redactie

(Novum) - KPN is achter de schermen in onderhandeling met zijn Mexicaanse grootaandeelhouder América Móvil, het bedrijf van Carlos Slim. Beide partijen willen tot een oplossing komen voor de juridische strijd die is ontbrand over de zeggenschap bij het telecombedrijf. Dat meldt Het Financieele Dagblad donderdag op basis van meerdere anonieme bronnen.

De Mexicaanse telefoniemaatschappij zou steun voor zijn overnamebod op KPN proberen te verwerven bij het bestuur en de commissarissen van het Nederlandse bedrijf. KPN wil die steun echter alleen geven in ruil voor harde afspraken over de bescherming van de minderheidsaandeelhouders die na een mogelijke overname achterblijven. De afspraken die beide partijen nu zouden maken, moeten de zeggenschap van de Mexicanen over de strategie en koers van KPN inperken.

Het bedrijf van Slim liet woensdag weten de financiering voor een bod op KPN rond te hebben. América Móvil verwacht het bod in september te lanceren. Het telecombedrijf heeft 2,40 euro over voor de aandelen van KPN. Slim heeft op dit moment al een belang van bijna dertig procent in het Nederlandse bedrijf.