Clicky


Dachser creëert meer ruimte voor Food Logistics

Dachser creëert meer ruimte voor Food Logistics
22-08-2013 12:48 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Nu het nieuwe European Food Network is gelanceerd, investeert Dachser fors in zijn food segment. De logistiek dienstverlener nam deze zomer tegelijkertijd op drie Duitse vestigingen nieuwe faciliteiten voor de op- en overslag van voedingsmiddelen in gebruik.

Sinds oktober 2012 wordt in Langenau gewerkt aan een nieuwe crossdock van 5.200 vierkante meter en een 7.500 vierkante meter groot hoogbouwmagazijn met een opslagcapaciteit van 15.000 pallets. “Half augustus zijn de eerste pallets opgeslagen en inmiddels is ook het crossdock operationeel”, vertelt Robert Mittermeier, branch manager productie van logistiek centrum Ulm.

De laatste jaren is de Zwabische Dachser faciliteit, die pal aan de A7 ligt, uitgegroeid tot één van de grootste food warehouses van het concern: in Langenau kunnen momenteel in totaal 54.000 food-beladen pallets in verschillende temperatuurzones worden opgeslagen.

Kornwestheim

Ook in Kornwestheim, in de buurt van Stuttgart, zijn de food-activiteiten de laatste jaren fors gegroeid, waardoor na acht jaar een verhuizing naar een grotere vestiging noodzakelijk werd. “Worst en ham uit het Zwarte Woud en andere Zwabische lekkernijen gaan vanuit Kornwestheim door heel Europa. Voor onze klanten hebben we 6.000 vierkante meter aan extra opslagruimte gecreëerd met een temperatuurbereik van 2 tot 7 graden”, zegt branch manager Bernd Schäfer. “De voormalige overslaghal is omgebouwd tot een warehouse, zodat we onze klanten opslag kunnen bieden voor voedingsmiddelen met diverse temperaturen.”

Berlijn

Het logistiek centrum van Dachser in Berlijn, in Schönefeld, heeft ook meer ruimte gecreëerd voor food. In juni werd een overslaghal van 7.200 vierkante meter in gebruik genomen. In deze faciliteit kunnen 76 vrachtwagens tegelijkertijd laden en lossen.

“Duurzame groei staat momenteel hoog in het vaandel. Om die reden hebben we het crossdock voorzien van energiebesparende LED-lampen, waarmee we ons jaarlijkse CO2-verbruik met 48 ton verminderden”, vertelt branch manager Olaf Schmidt. In Berlijn verzorgt het logistiek centrum onder andere de bevoorrading en distributie van koffie voor Dallmayr. Daarbij horen een aantal aanvullende diensten, waaronder kwaliteitscontroles en het in elkaar zetten van product- en presentatiedisplays.

Groei

“Dachser Food Logistics is gestaag gegroeid de afgelopen jaren. Alleen al in 2012 realiseerden we een omzetstijging van meer dan 13 procent”, zegt Alfred Miller, managing director van Dachser Food Logistics. Na de start van het European Food Network en de vivengo-productlijn, verwachten we dat die groei verder doorzet.

Daar moeten we extra capaciteit voor creëren, zoals we nu gedaan hebben met 50 miljoen euro in Langenau, Kornwestheim en Schönefeld. Dat is de enige manier waarop wij stabiel kunnen opereren en onze klanten constante hoge kwaliteit kunnen bieden.”