Clicky


Biemond & van Wijk levert vier Mercedes-Benz Actros Gigaspace trucks aan Rutges Cargo

Biemond & van Wijk levert vier Mercedes-Benz Actros Gigaspace trucks aan Rutges Cargo
23-08-2013 17:07 | Mercedes-Benz | auteur De Redactie

Deze week vond de aflevering plaats van de eerste vier gloednieuwe Mercedes-Benz Actros 4x2 LLS Gigaspace trucks aan Rutges Cargo Logistics & Warehousing op Schiphol. De aanschaf vond plaats bij Mercedes-Benz dealer Biemond & van Wijk uit Aalsmeer, waar ook het onderhoud aan de trucks zal gaan plaatsvinden.

De trekkers worden geleverd met een 60-maanden onderhoudscontract op basis van 150.000 kilometer per jaar. Met de levering spreken beide organisaties het vertrouwen in elkaar uit en geven aan zich te richten op een langdurige samenwerking. Daarbij wordt sterk gelet op milieuvriendelijkheid en uiteraard de "total cost of ownership". Jimmy Yeh, eigenaar en directeur van Rutges Cargo Logistics & Warehousing: "Innovatie en vooruitgang staan centraal binnen onze bedrijfsvoering. Biemond & van Wijk bleek voor ons de ideale partner om deze doelen te realiseren."

Verkoopadviseur Bas Rosenboom van Biemond & van Wijk vertelt daarnaast: "De geleverde Actrossen zijn uniek in het segment luchtvracht vanwege de zeer lage schotelhoogte van slechts 88 cm. In combinatie met een nieuwe, door carrosseriebouwer Van Eck geleverde security- en temperatuurgecontroleerde megatrailer, hebben we hierdoor een verhoging van de volumecapaciteit kunnen realiseren. Het gevolg is een flinke reductie in transportkosten én CO2-uitstoot per kilo lading."

De Actrossen zijn voorzien van alle comfort voor de chauffeur, kenmerkend voor de Gigaspace cabine welke tot de ruimste in zijn klasse gerekend kan worden. De gebruikte materialen en afwerking staan op een zeer hoog niveau. Daarnaast beschikken de trucks over specifieke comfortopties als een standkachel én een standairco.

De belangrijkste reden dat er voor de Mercedes-Benz Actros is gekozen, is vanwege de bewezen resultaten van het brandstofverbruik. Bij Rutges is men zich ervan bewust dat een "groene" ondernemer naar de toekomst moet kijken. Daarom is gekozen voor de Euro 6 motor, de meest milieuvriendelijke dieselmotor die op dit moment leverbaar is. Daarnaast zorgt de zogenaamde PSM-module in de Actros ervoor dat een stationair draaiende motor na twee minuten automatisch uitgaat, wat ook een gunstige invloed op het brandstofverbruik en het milieu heeft. In combinatie met de lage schotelhoogte en het hierdoor verhoogde volume ontstaat op deze manier een zeer efficiënte manier van transport, waarbij de co2-uitstoot tot een minimum beperkt wordt.