Clicky


VCU-status van Worktrans Group verlengd

VCU-status van Worktrans Group verlengd
27-08-2013 13:17 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Alle werkmaatschappijen van Worktrans Group hebben hun VCU certificering verlengd tot en met 2016. Hiermee voldoen alle vestigingen van Worktrans en Workbus Uitzendbureau aan alle eisen die de VCU stelt. “Met deze certificering waarborgen we de aandacht voor veilig en gezond werken”, aldus Philip Jonk, algemeen directeur Worktrans Group. “Het gaat om de gezondheid van mensen, dat staat bovenaan.”

Alle uitzendkrachten krijgen bijvoorbeeld bij uitzending ARBO documentatie mee en wordt gewezen op de veiligheidsaspecten ten aanzien van hun werk. “Voorkomen is beter dan genezen, letterlijk en figuurlijk”. De externe audit resulteert in een mooi certificaat, maar de zes vestigingen van Worktrans en Workbus worden meerdere keren per jaar onderworpen aan een interne audit. “Je ziet dat VCU al langere tijd speerpunt in onze organisatie is, want de procedures zitten goed in het systeem van onze medewerkers”, licht Barbara Villouta Aguilera toe.Stichting Samenwerken Voor Veiligheid

Het VCU-systeem is net als VCA ondergebracht bij de onafhankelijke Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV). Twee organen binnen de SSVV zorgen voor de juiste procedures en toepassing van het systeem: het Centraal College van Deskundigen VCA en de Werkgroep VCU.