Clicky


Eerste loospunt voor touringcartoiletten langs A2

Eerste loospunt voor touringcartoiletten langs A2
27-08-2013 14:32 | Algemeen | auteur De Redactie

Op 28 augustus nemen Rijkswaterstaat (RWS), KNV Bus, ANWB en AC/Autogrill het eerste loospunt voor touringcar- en campertoiletten langs het Nederlandse Hoofd Wegennet in gebruik. Hiermee wordt gehoor gegeven aan een wens van werkgeversvereniging KNV Bus. KNV Bus voerde eerder dit jaar een imagocampagne die wijst op alle gemakken die een touringcar aan reizigers biedt. Daarbij horen koffie en frisdrank tijdens de reis, maar ook toiletgebruik. Doordat het loospunt ook geschikt is voor campers profiteren ook deze vakantiegangers mee. Het loospunt is gerealiseerd op verzorgingsplaats Roevenpeel bij Weert.
In samenspraak met de touringcarbranche is gekozen voor verzorgingsplaats Roevenpeel, omdat de A2 een belangrijke verkeersader is voor het vakantieverkeer naar het zuiden van Europa. Daarnaast is deze verzorgingsplaats een belangrijke locatie voor overstappers in het touringcarvervoer. De realisatie van het loospunt is een proef, waarmee RWS wil onderzoeken hoe door dit soort initiatieven samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven in de praktijk vorm kan krijgen.

KNV wijst met haar campagne ‘De Bus krijgt steeds meer fans’ op de voordelen van het reizen per touringcar. KNV directeur Ad Toet is daarom verguld met RWS als nieuwe fan en met het loospunt: ‘Vakantie per touringcar is uiterst milieuvriendelijk en voorziet in alle gemakken. Deze bijdrage van RWS kenmerkt de klantgerichtheid van de Nederlandse wegbeheerder en straalt gastvrijheid uit naar toeristen uit binnen- en buitenland.