Clicky


Full Service vestiging TIP Trailer Services in Waalhaven

Full Service vestiging TIP Trailer Services in Waalhaven
28-08-2013 10:55 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - TIP Trailer Services heeft de services die worden verleend aan de Albert Plesmanweg in de Rotterdamse Waalhaven, flink uitgebreid. Bezoekers kunnen nu terecht voor een full service formule. Er staat nu een complete werkplaats die werk biedt aan elf monteurs. Deze werkplaats biedt alle technische service die een chauffeur nodig heeft voor zijn trailer.

In eerste instantie was de locatie aan de Albert Plesmanweg een depot voor huurtrailers. Maar TIP heeft op de locatie het dienstenaanbod flink uitgebreid. Hierdoor is het nu een Full service locatie voor iedereen, het feit dat de locatie optimaal ligt nabij minimaal vier container terminals, heeft ertoe bijgedragen dat TIP hier alle services aanbied van een volledige APK met alle voor komende reparaties die nodig mochten zijn. Daartoe beschikt de werkplaats over 6 werkplekken, waarvan er een is voorzien van een nieuwe remmenbank die naar de modernste maatstaven is gebouwd.

Volgens Arjan Versloot, Branche Manager bij TIP, zijn de lange openingstijden een unicum in de trailerservice wereld. "Vanaf 1 september is de nieuwe werkplaats en branch open van vijf uur ’s ochtends tot 22:00 uur 's avonds. Daarmee zijn we de enige werkplaats in de Waalhaven die 's middags na 17:00 uur nog open is. Dit doen we met twee ploegendiensten van monteurs."

De vestiging geldt als voorbeeld van het servicenetwerk dat TIP door het hele land wenst te realiseren. "Op termijn zullen ook andere vestigingen in andere delen van ons land een uitgebreidere lijst van diensten kunnen aanbieden."

De werkwijze van TIP is een gevolg van nauwkeurig onderzochte vraag van de klanten. "Die willen in toenemende mate dat ze compleet ontzorgd worden'', aldus Versloot. "Deze vestiging speelt daar helemaal op in. Tot en met de financiële dienstverlening aan toe."

Versloot wijst erop, dat steeds meer bedrijven inzien dat ze beter af zijn wanneer ze op een plek de benodigde services inkopen. "Zeker wanneer die zich om de hoek bevindt van de meeste container terminals. Dat scheelt heen en weer rijden naar diverse bedrijven. De trailer is hier meteen in één keer klaar."

De nieuwe werkplaats van TIP wordt meerdere keren per dag beleverd met onderdelen. Klanten hoeven dus niet of nauwelijks te wachten. De administratie beschikt over een systeem waardoor de montage van het verkeerde merk onderdelen aan de trailer uitgesloten is. In alle stadia van het werk houdt de werkplaats contact met de klant, wat onaangename verrassingen uitsluit.

De werkplaats bevindt zich op een terrein van bijna drie hectare en beschikt is ingedeeld om te zorgen dat de service verlenging en verhuur zo optimaal mogelijk kan plaats vinden.