Clicky


Hinder scheepvaart bij Krammersluizen door onderhoud

Hinder scheepvaart bij Krammersluizen door onderhoud
28-08-2013 16:59 | Algemeen | auteur De Redactie

Rijkswaterstaat voert de komende periode onderhoud uit aan de Krammersluizen. Van maandag 2 september tot dinsdag 24 september zijn er stremmingen van de zuidelijke duwvaartsluiskolk.

Van 2 tot en met 6 september is deze kolk dagelijks gestremd van 07:00u tot 17:00u. Van 9 september 06:00u tot en met 24 september 06:00u is de zuidelijke kolk volledig gestremd. Scheepvaartverkeer dient rekening te houden met mogelijke wachttijden.

De werkzaamheden bestaan uit het reviseren en wisselen van een roldeur in de sluiskolk. Voorafgaand hieraan worden verontreinigingen, zoals slib, weggehaald.

Wachttijden inzichtelijk

Rijkswaterstaat en Koninklijke Schuttevaer hebben de handen ineengeslagen voor een proef om de actuele wachttijden, de wachtrij en voorlopige schutindelingen voor de Krammersluis inzichtelijk te maken. In het project Duurzaam Stremmen wordt tijdig informatie aan de schipper verstrekt om het proces van de sluisplanning te verbeteren. Zo kunnen schippers tijdig besluiten hoe ze om willen gaan met de stremming van een van de kolken.

Op de website Sluisplanning kunnen schippers zich registreren voor alle beschikbare informatie.