Clicky


'Roemer eist Prinsjesdagstukken'

'Roemer eist Prinsjesdagstukken'
29-08-2013 09:32 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG (Novum) - SP-leider Emile Roemer eist dat de regering de stukken voor Prinsjesdag deze week nog openbaar maakt. Doordat het kabinet nu selectief maatregelen laat uitlekken, krijgt de Tweede Kamer geen goed beeld, heeft Roemer donderdag gezegd in een interview met de NOS.

Het kabinet wil de stukken pas op de dag zelf vrijgeven om lekken te voorkomen. In tegenstelling tot eerdere jaren worden de stukken niet vooraf onder embargo naar het parlement gestuurd. Volgens premier Mark Rutte (VVD) voorkomt dat lekken. "Ik hoor het Rutte nog zeggen: anders schofferen we de koning bij zijn eerste troonrede. En wat gebeurt er? Er is nog nooit zo veel gelekt als dit jaar", zei Roemer.

Roemer stuurt donderdag een brief naar Rutte met het verzoek de stukken naar de kamer te sturen. Anders kan de oppositie niet goed op de plannen reageren. "Je krijgt nu niet het totale plaatje. Alles wat ze niet willen vertellen, laten ze niet lekken. Het is hartstikke mooi als mensen in de bijstand er honderd euro bij krijgen, maar als ze met andere maatregelen driehonderd moeten inleveren komt het in een heel ander perspectief te staan."