Clicky


Ook Oostvoorne en Rockanje pakken 'kamperende' chauffeurs aan

Ook Oostvoorne en Rockanje pakken 'kamperende' chauffeurs aan
29-08-2013 09:47 | Overtredingen | auteur De Redactie

WESTVOORNE - Een verbod op het overnachten op bedrijventerreinen De Pinnepot in Oostvoorne en De Moolhoek in Rockanje, moet de overlast tegengaan die overnachtende vrachtwagenchauffeurs momenteel veroorzaken. Het college van burgemeester en wethouders heeft woensdag besloten het overnachtingsverbod toe te passen op de bedrijventerreinen in de gemeente Westvoorne en laat momenteel andere maatregelen om het probleem op te lossen verder uitwerken.

Het verbod om te overnachten in voertuigen op de openbare weg gaat in op donderdag 29 augustus 2013. De problemen spelen vooral in het weekend en daarom zal er vanaf komend weekend, in samenwerking met de politie, gecontroleerd worden op naleving van het verbod.

Daarnaast wil de burgemeester van Westvoorne een pakket van effectieve en samenhangende maatregelen invoeren. "Wij willen daarover ook met het Havenbedrijf Rotterdam en met regiogemeenten overleggen."

De chauffeurs die willen overnachten in Westvoorne worden doorverwezen naar daarvoor bedoelde bewaakte parkeerterreinen van het Havenbedrijf Rotterdam. Ook de bedrijven waarvan vrachtwagens zijn gesignaleerd op De Pinnepot worden door de gemeente geïnformeerd over dit besluit. De bedrijven worden verzocht de chauffeurs hiervan op de hoogte te stellen en ze door te verwijzen naar de parkeerterreinen van het Havenbedrijf Rotterdam.

Er zijn in het havengebied drie 'truck parkings' door het Havenbedrijf Rotterdam beschikbaar gesteld om te overnachten, met allerlei faciliteiten zoals douches en sanitair, WIFI, vuilnisbakken, wasmachines/droger en watertappunten. De kosten bedragen een euro per uur, met een maximum van tien euro. Er is voldoende capaciteit beschikbaar.

Achtergrond van de overlast

Ongeveer dertig à veertig kamperende Poolse vrachtwagenchauffeurs hebben afgelopen weekend wildgekampeerd op bedrijventerrein De Pinnepot in Oostvoorne in afwachting van een nieuwe lading vanuit de Rotterdamse havens. Zij mogen hier werken door het vrijgeven van de Europese transportmarkt. Zij hebben echter geen adres om te overnachten en zoeken daar een oplossing voor.

Officiële overnachtingsplekken kosten geld en de Poolse truckers zijn daarom op zoek naar gratis parkeerplek. De geïmproviseerde kampeerplek op het industrieterrein in Westvoorne is een parkeergelegenheid die eigenlijk bestemd is voor vrachtwagenchauffeurs uit de buurt.