Clicky


Spiegel afstelplaats Urk geopend

Spiegel afstelplaats Urk geopend
29-08-2013 15:50 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Een goede afstelling van de vrachtwagenspiegels is van groot belang voor de verkeersveiligheid. Spiegel afstelplaatsen zijn daarbij een praktisch hulpmiddel om een goede afstelling te realiseren. Op 30 augustus heeft Mulder Training en Opleiding een spiegel afstelplaats geopend, op het terrein van Mulder Transport.

De spiegel afstelplaats is een hulpmiddel bedoeld om vrachtwagenchauffeurs de gelegenheid te geven met behulp van lijnen op de bestrating hun spiegels optimaal en volgens wettelijke voorschriften af te stellen. Een juiste afstelling van de spiegels is de verantwoordelijkheid van de chauffeur.

De spiegel afstelplaats bestaat uit getekende vakken, die de verplichte zichthoeken van de spiegels laten zien. De chauffeur stelt de spiegels aan de zowel de linker- als de rechterzijde van de vrachtwagen juist af zodat ongevallen ten gevolge van verkeerde afstelling voorkomen kunnen worden.

Mulder Training en Opleiding gebruikt de spiegel afstelplaats tevens voor de toetsen die afgenomen worden in verband met de basiskwalificatie Code 95, die plaatsvindt in samenwerking met Berechja College. Tijdens kantooruren kan er kosteloos gebruikt gemaakt worden van de spiegel afstelplaats.