Clicky


Thermo King presenteert nieuwe V-600 en V-800 Series met krachtige koelunits voor stadsdistributie

Thermo King presenteert nieuwe V-600 en V-800 Series met krachtige koelunits voor stadsdistributie
30-08-2013 09:58 | Trailerbouwers | auteur De Redactie

BRUSSEL - Thermo King, een fabrikant van temperatuurbeheerssystemen voor diverse toepassingen binnen de transportsector en een merk van Ingersoll Rand, brengt de nieuwe V-600- en V-800-koelunits op de markt. De nieuwe units zijn een milieuvriendelijke oplossing voor transportkoeling in middelgrote tot grote vrachtwagens.

Transportbedrijven zijn op zoek naar duurzame oplossingen waarmee zij zo min mogelijk brandstof verbruiken en voldoen aan de huidige en toekomstige milieuregelgeving. De nieuwe V-serie levert een hoger rendement ten opzichte van zijn voorgangers V-500 Plus en V-700, maar verbruikt tegelijkertijd veel minder energie en stoot minder kooldioxide (CO2) uit.

De V-600- en V-800-lijnen bestaan uit tweedelige units voor het koelen van verse en diepgevroren producten tijdens stadsdistributie. Bovendien zijn deze nieuwe units stiller dan conventionele units in dit segment. Dankzij het lage geluidsniveau kunnen transportbedrijven dag en nacht goederen afleveren in de bebouwde kom, waardoor de prijs per bezorgadres daalt.

“De nieuwe Thermo King V-600 en V-800 series zijn de krachtigste units met voertuigaandrijving die momenteel verkrijgbaar zijn,” vertelt Eneko Fernandez, productmanager bij Thermo King voor Europa, Midden-Oosten, India en Afrika. “Beide oplossingen zijn duurzamer en beter voor het milieu dan producten met zelfaandrijving. Ze verbruiken minder energie en leveren toch een hoger rendement. Ze zijn dan ook een ideale oplossing voor allerlei toepassingen, van het vervoer van zuivelproducten tot farmaceutisch transport. De units  vormen ook een betrouwbare optie voor verhuurbedrijven.”

V-600 Series - De V-600 Series staat voor een hoger rendement bij een lager energieverbruik. Dankzij de efficiëntere verdamper en een volledig aluminium condensorspiraal gaat de unit aanzienlijk langer mee en is de impact op het milieu kleiner. De V-600 Series is uitgerust met de TM16-compressor met tuimelschijf, wat de installatie eenvoudiger maakt en waarvoor aandrijfpakketten leverbaar zijn.

Ten opzichte van de V-500 MAX Plus Series is het vermogen van de V-600 6,5 procent en de luchtstroom 20 procent groter. De V-600 Series is ontworpen voor vrachtwagens met een maximale lengte van zes meter. Om beter in te spelen op de behoeften van de klant is de unit in allerlei modellen en met diverse voltages leverbaar.

V-800 Series - De V-800 Series is uitgerust met een nieuwe compressor met tuimelschijf die wordt aangedreven door de motor van het voertuig. Er zijn meerdere aandrijfpakketten leverbaar, wat de installatie vereenvoudigt. Deze serie staat voor bedrijfszekerheid en efficiëntie in zowel de koel- als verwarmingsconfiguraties.

De nieuwe V-800 Series, die geschikt is voor vrachtwagens van maximaal acht meter lang, is naar verwachting de krachtigste lijn momenteel op de markt voor koel- en verwarmingsmodus. Deze lijn biedt met de ES800-verdamper 12 procent meer vermogen en een 15 procent grotere luchtstroming ten opzichte van de V-700 Series. De V-800 Series is beschikbaar in een volledige lijn waarmee aan de eisen van specifieke toepassingen kan worden voldaan.

Beide lijnen maken gebruik van de geavanceerde Direct Smart Reefer-controller, waarmee het nieuwste intelligente regelsysteem op basis van een microprocessor nu ook beschikbaar is voor Thermo King-units met directe aandrijving. De controller voorziet in nauwkeurige temperatuurbeheersing. Bovendien maakt de controller gebruik van een gebruiksvriendelijke interface en wordt hij door gebruikers aangemerkt als de beste in zijn klasse.