Clicky


Hongaarse oplichters betrapt

Hongaarse oplichters betrapt
30-08-2013 13:19 | Binnenland | auteur De Redactie

TILBURG - Bij een bedrijf aan het Oude Beekse Pad hebben donderdag twee Hongaren geprobeerd een oplichting te plegen. Ze werden betrapt door medewerkers die de oplichters vervolgens probeerden tegen te houden. Daarbij raakte een van de medewerkers gewond.

Getuigen zetten met de auto de achtervolging in en waarschuwden de politie. Bij Kerkdriel wisten agenten de auto met de twee verdachten te stoppen en zijn de mannen aangehouden.

Rond 13:00 uur kwamen twee Hongaarse mannen bij het bedrijf om metaal te verkopen. De Hongaren kregen hun geld en wilden weggaan toen medewerkers erachter kwamen dat ze waren opgelicht omdat het geen metaal bleek te zijn.

De slachtoffers probeerden te voorkomen dat de oplichters wegreden in hun auto en een van hen raakte daarbij gewond aan zijn armen en had schrammen. Maar de auto met de daders wist weg te rijden. Getuigen zetten de achtervolging met hun auto in en belden de politie.

In Kerkdriel wisten agenten een 58-jarige en een 25-jarige Hongaar aan te houden. Zij zijn naar het cellencomplex in Tilburg gebracht en ingesloten, meldt de politie.