Clicky


Schultz: Oosterscheldekering is veilig

Schultz: Oosterscheldekering is veilig
31-08-2013 00:24 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG (Novum) - De Oosterscheldekering is veilig. Dat schrijft minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) vrijdag in antwoord op vragen van VVD-Kamerlid André Bosman. De bewindsvrouw reageert onder meer op een brandbrief van ingenieurs die nauw betrokken waren bij de bouw van de kering.

De ingenieurs stelden dat Rijkswaterstaat ernstig in gebreke is gebleven met het onderhoud. Zou zouden sinds 2000 stortingen achterwege zijn gebleven die het wegspoelen van zand moeten tegengaan en zo de pijlers van de kering stabiliseren.

De veiligheid 'is en was niet in het geding', schrijft Schultz. "Rijkswaterstaat doet er alles aan om dit ook in de toekomst zo te houden." Het beheer rondom de waterkering is al aangescherpt en in 2012 en 2013 zijn versnelde stortingen uitgevoerd. Ook voor komend jaar zijn extra stortingen gepland.

"Hierdoor wordt de stabiliteit van de bodembescherming en de veiligheid van de Noordbevelandse dijken ook voor de lange termijn gewaarborgd", aldus Schultz.