Clicky


Dode en gewonden bij Short Rally Amsterdam

Dode en gewonden bij Short Rally Amsterdam [+foto]
01-09-2013 14:54 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM (Novum) - Bij een autorally in het Westelijk Havengebied in Amsterdam is zondag een 41-jarige vrouw uit Zaandam overleden toen een van de deelnemers het publiek inreed. Drie mensen raakten gewond, onder wie de 47-jarige echtgenoot van het dodelijke slachtoffer. Een jongen van 11 verkeert in kritieke toestand, laat een politiewoordvoerder weten.

Het zwaargewonde kind is niet de zoon van het echtpaar uit Zaandam. De derde gewonde, eveneens een kind, raakte lichtgewond. Hij kon ter plekke worden behandeld.

De bestuurder, een 23-jarige Tilburger, is aangehouden. Ook zijn bijrijder, een 25-jarige man uit Amersfoort, is gearresteerd. Ze worden door de politie verhoord over wat er is gebeurd. De zegsvrouw benadrukt dat de twee 'met zorg' zijn aangehouden. "Want zo'n verhaal kent natuurlijk alleen maar verliezers." Ze verwacht dat de twee snel weer op vrije voeten komen.

Het ongeluk op het evenement Amsterdam Short Rally gebeurde rond 13.45 uur. Hoe de auto in het publiek kon belanden is nog niet bekend.


In 2010 viel bij dezelfde rally ook al een gewonde. Een vrouw die het parcours beveiligde werd toen aangereden door een van de deelnemers.

Het race-evenement werd zondag voor de 31e keer gehouden en werd na het ongeluk meteen stilgelegd. Er deden ongeveer zestig teams aan mee. De organisatie schrijft op haar website mee te leven met de slachtoffers en hun families.

©Foto: Michel van Bergen