Clicky


Bestuurder rallyauto vrijgelaten

Bestuurder rallyauto vrijgelaten
02-09-2013 13:45 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM (Novum) - De bestuurder van de raceauto die zondag bij een rally in Amsterdam een vrouw doodreed, is vrijgelaten. Ook zijn bijrijder, de zogenoemde navigator, is op vrije voeten gesteld. Ze zijn gehoord als verdachte, laat een woordvoerder van de politie maandagochtend weten. De zegsvrouw zei zondagavond al dat de twee waarschijnlijk niet lang vastgehouden zouden worden.

De toestand van het jongetje van 11 dat bij het ongeluk zwaargewond raakte is nog steeds kritiek, maar stabiel. Hoe het gaat met de echtgenoot van de 41-jarige vrouw uit Zaandam die bij het ongeluk om het leven kwam, wist de zegsvrouw niet. Hij liep bij het ongeluk beenletsel op.

De 23-jarige bestuurder uit Tilburg en zijn 25-jarige bijrijder werden na het ongeluk aangehouden omdat dat gebruikelijk is bij fatale ongelukken. De politie wilde vooral hun kant van het verhaal horen. De woordvoerder benadrukte zondag al dat de twee 'met zorg' waren aangehouden. "Want zo'n verhaal kent natuurlijk alleen maar verliezers."

Over de oorzaak van het ongeluk in het Westelijk Havengebied, waarbij de auto het publiek inreed, kon de politie maandag nog niets zeggen. Wel is duidelijk dat de bestuurder de controle over het voertuig verloor toen hij een een U-bocht moest maken.

De politie is op zoek naar foto's en filmpjes van het ongeluk. Mensen die beeldmateriaal hebben wordt verzocht dat te uploaden via de website van de politie.