Clicky


Top Wegener krijgt geen bonus

Top Wegener krijgt geen bonus
03-09-2013 15:13 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - De top van uitgeverij Wegener krijgt dit jaar geen bonus. Dat is overeengekomen in het nieuwe sociaal plan voor het concern, maakten de vakbonden FNV Kiem en CNV Dienstenbond dinsdag bekend. Volgend jaar wordt een eventuele bonus voor het topmanagement gekoppeld aan een winstdelingsregeling voor de 2500 personeelsleden.

Van winstdeling kan echter alleen sprake zijn als het bedrijfsresultaat dat toelaat. De Britse eigenaar Mecom behaalde in het eerste halfjaar van 2013 een verlies van honderd miljoen euro, grotendeels veroorzaakt door de slechte prestaties in Nederland.

Over het nieuwe sociaal plan is maanden onderhandeld. Het plan is grotendeels een voortzetting van het oude plan. De beperking van de bonussen is wel nieuw. Het sociaal plan wordt de komende dagen voorgelegd aan de achterban van de in totaal vier betrokken vakbonden. Na goedkeuring geldt het sociaal plan tot juli 2016.

Bij Wegener, uitgever van verscheidende regionale dagbladen zoals Tubantia en Brabants Dagblad, worden dit jaar driehonderd banen geschrapt. In totaal moeten de kosten van de Nederlandse dochter van Mecom tot en met volgend jaar met vijftig miljoen euro worden teruggedrongen.