Clicky


Vrachtwagenfabriek DAF tot de kerst vol

Vrachtwagenfabriek DAF tot de kerst vol
06-09-2013 10:20 | Daf | auteur De Redactie

EINDHOVEN (Novum) - DAF heeft zo veel orders binnengekregen uit Europa dat de vrachtwagenfabriek in Eindhoven tot de kerst vol zit. Dat bevestigt een woordvoerder vrijdag naar aanleiding van berichtgeving in BN/De Stem. Het bedrijf trekt 450 extra mensen aan. De volle orderportefeuille is grotendeels te danken aan scherpere emissie-eisen die op 1 januari ingaan.

Om aan de vraag te kunnen voldoen was al eerder besloten de productie over drie weken te verhogen. Vanaf dat moment rollen dagelijks 202 vrachtwagens van de band. Normaal zijn dat er 164. De verhoging is echter nog steeds niet voldoende om te voldoen aan de vraag. DAF kijkt nog naar mogelijkheden om de productie nog voor de kerst verder op te schroeven.

Alle vrachtwagens met een Europese registratie moeten vanaf volgend jaar voldoen aan de strengere eisen. Dat geldt sinds januari al voor alle nieuwe vrachtwagens. Volgens de woordvoerder van DAF is een gedeelte van de nieuwe orders echter ook te danken aan de aantrekkende Europese economie.