Clicky


Zestien nieuwe Scania’s op CNG voor de HVC Groep

Zestien nieuwe Scania’s op CNG voor de HVC Groep
09-09-2013 15:42 | SCANIA | auteur De Redactie

De HVC groep heeft onlangs negen inzamelingsvoertuigen op Compressed Natural Gas (CNG) in gebruik genomen. Het betreft de eerste serie voertuigen uit een totale order van  zestien stuks, die besteld zijn naar aanleiding van een Europese aanbesteding. Scania heeft samen met BekkerLagram uit Waalwijk deze aanbesteding gegund gekregen.

De Scania’s worden ingezet in Noord- en Zuid-Holland waar HVC is gevestigd. Scania’s op CNG hebben een laag geluidsniveau, stoten minder CO2 uit en hebben dezelfde prestaties als een dieselmotor. De doelstelling van HVC om CO2 neutraal te worden komt hiermee weer een stuk dichterbij.

De voertuigen hebben allen dezelfde configuratie. Zo is er een gestuurde naloopas, zeer korte wielbasis met 640 liter CNG tanks af-fabriek aan het chassis, een Allison automaat, rondom luchtvering met knielfunctie, de ruime veilige verlengde Scania dagcabine (CP16), drie zitplaatsen op kenteken af-fabriek en de 310 pk EEV gasmotor met 1250Nm koppel.

HVC is een toonaangevend afval- en energienutsbedrijf van 54 aandeelhoudende gemeenten en waterschappen uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Friesland. Haar opdracht is om de deelnemende overheden te helpen met het realiseren van hun doelstellingen op het gebied van energie en klimaat en afval- en grondstoffen. Innovatie, creativiteit en samenwerking zijn daarbij kernwaarden.