Clicky


Nederlandse export groeit gestaag

Nederlandse export groeit gestaag
11-09-2013 10:20 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - De uitvoer van Nederlandse goederen is in juli met 1,1 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. De groei is daarmee ongeveer even hoog als in de twee maanden daarvoor. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag bekendgemaakt.

Het volume van de invoer daalde in juli daarentegen met 1,4 procent op jaarbasis. Een maand eerder was dat nog een krimp van 1,2 procent. In totaal werd 32,1 miljard euro uitgegeven aan geïmporteerde goederen, 0,3 procent minder dan een jaar eerder. De waarde van de uitgevoerde goederen steeg met 2,6 procent naar 35,5 miljard euro. Het handelsoverschot nam daardoor toe met een miljard euro, naar 3,5 miljard.

De in- en uitvoerprijzen lagen in juli op een lager niveau dan een jaar eerder. De uitvoerprijzen waren 1,2 procent lager, de invoerprijzen 1,6 procent. Vooral de in- en uitvoerwaarde van dranken en voeding viel in juli fors hoger uit dan een jaar eerder. De waarde van chemische producten lag daarentegen lager.