Clicky


Drie Volvo FH zwaartransporttrekkers voor HLS

Drie Volvo FH zwaartransporttrekkers voor HLS
11-09-2013 10:46 | Volvo | auteur De Redactie

Heavy Load Service (HLS) is specialist op het gebied van transport met lage (gestuurde) semidiepladers. De onderneming uit Almelo is overgegaan tot de aanschaf van drie Volvo FH zwaartransporttrekkers. De aflevering is gedaan door Nijwa Groep. Voor HLS zijn het de eerste Volvo’s in het wagenpark.

HLS is in 2007 opgericht en heeft zich direct vanaf de start toegelegd op speciaal transport. Peter Klanderman is directeur/eigenaar. “Wij stonden voor de aanschaf van nieuwe trekkers en ik stel voor mezelf een budget vast wat een nieuwe trekker mag kosten en aan welke technische eisen deze moet voldoen. Vervolgens ga ik met mijn chauffeurs praten over hun wensen. Ze hebben allemaal een vaste combinatie, het wisselen van een oplegger proberen we tot een minimum te beperken. Een aantal van hen was heel erg gecharmeerd van de nieuwe Volvo FH, waarna we in gesprek zijn gegaan met Nijwa Groep. Prijstechnisch past het plaatje binnen mijn budget, waarna we tot de aanschaf van deze drie Volvo zwaartransporttrekkers hebben besloten. Ik vind persoonlijk de uitvoering van deze truck in onze kleurstelling echt heel erg mooi.”

Klik hier voor een vergroting

Inzet door heel Europa

HLS heeft de nieuwe Volvo’s FH laten voorzien van verschillende opties zoals bijvoorbeeld de Globetrotter XL-cabine, I-Shift, I-Parkcool, Volvo Dynafleet, aslastindicator en Xenon verlichting. “Wij hebben ook aan het comfort van de chauffeur gedacht en daarom de cabine laten voorzien van een luxe chauffeursstoel en Relax 1 bijrijderstoel die kan worden gedraaid.”

Klik hier voor een vergroting

De drie Volvo FH 6x4 trekkers 540 pk, zijn alle voorzien van een Euro 5-motor en zullen worden ingezet voor internationaal vervoer tussen voornamelijk Duitsland en Engeland en hoofdzakelijk voor hoge en zware trafostations en windmolens. Daarnaast uiteraard voor alle voorkomende speciaal transporten door heel Europa.

Klik hier voor een vergroting