Clicky


Amerikaanse beurswaakhond onderzoekt Facebook

Amerikaanse beurswaakhond onderzoekt Facebook
12-09-2013 13:15 | Buitenland | auteur De Redactie

(Novum) - De FTC stelt een onderzoek in naar een wijziging in het privacybeleid van Facebook. Dat heeft de Amerikaanse handelsautoriteit woensdagnacht bekendgemaakt tegenover Reuters. Privacyactivisten hadden zich beklaagd over een update voor het sociale netwerk. De activisten willen dat de FTC de update blokkeert.

Een groot deel van de kritiek is gericht op automatische herkenning van gezichten in foto's die vervolgens in advertenties zouden kunnen gebruikt. Facebook heeft de update uitgesteld naar aanleiding van de klachten.

Het bedrijf stelde vorige week in een verklaring dat het alleen zijn huidige beleid beter heeft geformuleerd. Het staat gebruikers vrij om het gebruik van privé-informatie in advertenties uit te schakelen. Dit zou naar verluidt echter moeilijker worden gemaakt.

Facebook moest eind vorige maand al twintig miljoen dollar betalen naar aanleiding van een rechtszaak rond het gebruik van 'likes' in advertenties. In 2011 schikte Facebook met de FTC nadat het sociale netwerk gebruikersinformatie standaard openbaar wilde maken.