Clicky


Lichte daling Europese werkgelegenheid

Lichte daling Europese werkgelegenheid
13-09-2013 11:35 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - De werkgelegenheid in de eurozone is in het tweede kwartaal met een procent afgenomen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. In de toen nog 27 lidstaten van de Europese Unie daalde de werkgelegenheid eveneens, met 0,4 procent. Dat meldt Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag.

Vergeleken met het eerste kwartaal daalde de werkgelegenheid in de eurozone met 0,1 procent. In de EU-lidstaten bleef de werkgelegenheid stabiel ten opzichte van de eerste drie maanden. Bijna 222 miljoen mensen in de EU-lidstaten hebben een baan. In de eurozone zijn dat er 145 miljoen.

In Nederland daalde de werkgelegenheid in het tweede kwartaal met 0,9 procent ten opzichte van het tweede kwartaal in 2012. In vergelijking met het eerste kwartaal daalde het aantal werkenden met 0,4 procent.

De grootste daling op kwartaalbasis kan worden toegeschreven aan Cyprus, dat 2,1 procent aan werkgelegenheid inleverde. Ook op jaarbasis daalde de werkgelegenheid hard in Cyprus, net als in Griekenland en Portugal. Estland, Letland en Litouwen zagen de werkgelegenheid juist toenemen.