Clicky


Raben Group breidt dienstverlening uit in Polen

Raben Group breidt dienstverlening uit in Polen
13-09-2013 17:11 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

LUBLIN(P) - Op 11 september heeft de officiële opening van een nieuw logistiek centrum van Raben Polen en Fresh Logistics plaatsgevonden. Het complex is gelegen aan Metalurgiczna 34 in Lublin. De kosten van de investering zijn ca. € 5,8 miljoen. In de nieuwe vestigingen zullen meer dan 60 mensen werkzaam zijn.

Raben Group is sinds 1999 aanwezig in Lublin. De vestiging is uitgebreid met 2.000 m2 doorvoer magazijn en meer dan 14 000 m2 warehousing voor hoge opslag. Door de komst van het nieuwe logistieke centrum kunnen er nu diensten in Lublin worden aangeboden, die voorheen niet mogelijk waren – bijvoorbeeld temperatuur gecontroleerd transport van +2 tot +6 C.

"Raben Group heeft meer dan 130 vestigingen in 10 landen van Europa. De locatie van Lublin, in de buurt van grenzen met Wit-Rusland, Oekraïne en Slowakije en de ligging nabij het kruispunt van de internationale weg Berlijn-Warschau-Kiev, de zogenoemde Via Carpathia die gepland is, biedt een mogelijkheid om grensoverschrijdend projecten te realiseren. Daarom is Lublin een belangrijke plaats op de logistieke kaart van Polen "- zegt Ewald Raben, CEO van de Raben Group.

"Ik ben zeer verheugd dat het bestuur van de Raben Group heeft besloten haar bedrijf te ontwikkelen in Lublin. We zien potentieel voor de transport-logistieke tak in de stad, daarom streven we naar een opeenvolgende modernisering van wegen die belangrijk zijn voor de branche. Een goed voorbeeld hier zou Mełgiewska zijn om de ringweg en de luchthaven. Het gebied rond de weg is een perfecte locatie voor logistieke activiteiten en de modernisering ervan"- zegt Krzysztof Żuk, President van Lublin.

"De laatste tijd hebben we waargenomen dat er een aanzienlijke toename is van zakelijke activiteiten van de ondernemers uit de omgeving van Lublin. Het is vertaald in een toenemende vraag naar een moderne distributie dienst van goede kwaliteit. We krijgen ook veel vragen met betrekking tot warehousing en aanvullende diensten, zoals co-verpakking, herverpakking en het voorbereiden van promotionele sets. Om halverwege de eisen van de klanten te komen, hebben wij besloten om een hoge opslagplaats te bouwen. Raben Group realiseert beleggingen van uitstekende kwaliteit en biedt moderne oplossingen om processen te optimaliseren. Dankzij hen hebben we de mogelijkheid om ladingen nog sneller te verwerken, het minimaliseren van het risico van schade en zelfs betere controle over de goederen wat ervoor zorgt dat de goederen van onze klanten beveiligd zijn en wij bouwen aan hun concurrentievoordeel "- vermeld Janusz Anioł, algemeen directeur van Raben Polen.

"De infrastructuur en de verleende diensten in het nieuwe complex voldoet aan de vraag van klanten.

We beschikken over de meest moderne oplossingen in de regio, hierdoor zijn de  zendingen van onze klanten veilig. Dit is uiterst belangrijk, vooral voor goederen waar een gecontroleerde temperatuur nodig is", voegt Grzegorz Czubaszek, directeur Fresh Logistics in Grodzisk Mazowiecki, Polen.

Raben Group, waaronder de vestiging in Lublin, verleent diensten aan kleine, middelgrote en grote ondernemingen.