Clicky


Doden en gewonden bij schietpartij marinebasis VS

Doden en gewonden bij schietpartij marinebasis VS
16-09-2013 15:08 | Buitenland | auteur De Redactie

WASHINGTON (Novum/AP) - Een schietpartij in een gebouw op een basis van de Amerikaanse marine in Washington heeft aan ten minste twaalf mensen het leven gekost. Dat hebben marinefunctionarissen maandag gezegd. Bij de schietpartij raakte een tiental mensen gewond, onder wie een agent. Hij liep verwondingen op in een vuurgevecht.

Een schutter is om het leven gekomen, meldden een functionaris van het ministerie van defensie en een medewerker van de federale politie. Volgens de politiechef van Washington wordt nog gezocht naar twee mogelijke andere schutters, allebei gekleed in uniformen. Mensen die in de omgeving van de marinebasis wonen hebben opdracht gekregen binnen te blijven.

Een ooggetuige beschreef hoe een man vanaf de derde verdieping mensen in het bedrijfsrestaurant op de begane grond onder vuur nam. Een vrouw die in het restaurant zat zei dat ze plots schoten hoorde. "In eerste instantie raakte iedereen in paniek. Mensen renden alle kanten op", aldus Patricia Ward.

Anderen zeiden dat een man op de tweede verdieping op hen had geschoten. "Hij draaide zich om en begon te schieten", aldus Todd Brundidge die in het gebouw werkt. De man zou volledig in het blauw gekleed zijn.

In het pand werken zo'n drieduizend mensen. Kort nadat de schoten waren gevallen begonnen beveiligers de medewerkers met getrokken wapen naar buiten te dirigeren.

De Amerikaanse president Barack Obama zei in een toespraak de schietpartij te betreuren. Hij noemde het een laffe daad en hij beloofde er alles aan te doen om te zorgen dat de daders worden gepakt.