Clicky


Nieuwste Nooteboom 6-assige MCO-PX

Nieuwste Nooteboom 6-assige MCO-PX
17-09-2013 11:12 | Trailers | auteur De Redactie

DODRECHT - De Lange Speciaal Transport  uit Dordrecht heeft zojuist haar nieuwste Nooteboom MCO-PX 6-assige semi-dieplader in gebruik genomen. Voor deze semi-dieplader heeft dit Europees opererende speciaal-transportbedrijf tevens een nieuwe Mercedes Actros 8x4 trekker aangeschaft. Met deze nieuwe combinatie kan De Lange Speciaal Transport nog beter inspelen op de wensen van haar klanten en de concurrentiepositie in Europa verstevigen.

13,4 ton laadvermogen op kenteken

De nieuwste Nooteboom MCO-PX semi-dieplader, type MCO-PX-114-06VV heeft een laadvermogen van maar liefst 90 ton bij 80 km/h (112 ton bij lage snelheid). Door de toepassing van pendelassen beschikt deze semi-dieplader standaard over 13,4 ton laadvermogen per aslijn op kenteken! In Nederland kan zelfs ontheffing tot 14 ton per aslijn worden verkregen.

Naast dit gigantische laadvermogen is deze MCO-PX semi-dieplader extreem manoeuvreerbaar. De beproefde en uiterst betrouwbare pendelassen bieden een stuuruitslag van 60 graden en staan bovendien garant voor minimale bandenslijtage. Meer dan 300.000 km met een set banden is zeker geen uitzondering.

Klik hier voor een vergroting

Transport veiligheid

De MCO-PX van De Lange Speciaal Transport beschikt over een dubbele uitschuifbare laadvloer, die tot een lengte van 26 meter achter de hydraulisch beweegbare zwanenhals kan worden uitgeschoven. De door Nooteboom toegepaste Pendel-X technologie biedt een hoogteslag van 600mm. Vooral bij lang uitgeschoven voertuigen biedt dit belangrijke voordelen in onder meer transportefficiency en -veiligheid. Denk maar aan het passeren van een hoger gelegen spoorwegovergang waarbij een te geringe bodemvrijheid gevaarlijke situaties kan opleveren.

Deze oplegger is een belangrijke uitbreiding van de transportvloot van De Lange Speciaal Transport B.V. daar waar het om het zwaardere ladingsegment gaat.