Clicky


Man schiet vier mensen dood in Oostenrijk

Man schiet vier mensen dood in Oostenrijk
17-09-2013 11:27 | Buitenland | auteur De Redactie

WENEN (Novum) - In Neder-Oostenrijk heeft een stroper maandagnacht twee politieagenten en de chauffeur van een ambulance doodgeschoten, waarna hij zich heeft verschanst in zijn boerderij in Melk, nabij het stadje Annaberg. Dinsdag werd het lichaam van een derde agent geborgen. De politie heeft een speciaal commandoteam naar de boerderij gestuurd. De man schiet nog altijd af en toe richting de verzamelde agenten en het is volgens de politie uitermate moeilijk om contact met de man te krijgen.

De zaak liep maandagnacht uit de hand toen agenten de stroper, die zij al jarenlang van stroperij verdachten, op heterdaad betrapten en wilden arresteren. Volgens een woordvoerder van het Oostenrijkse ministerie van binnenlandse zaken vluchtte de man in zijn auto. Toen hij met zijn voertuig in een greppel terecht was gekomen, schoot hij een agent van een speciaal team dood. Een ambulancebroeder die eerste hulp verleende werd vervolgens eveneens doodgeschoten. Een collega van de agent raakte bij de beschieting gewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

Na de agent en de broeder te hebben doodgeschoten sloeg de stroper opnieuw op de vlucht. Bij een wegblokkade schoot hij een tweede agent dood. Volgens de politie lijkt het erop dat de stroper daarna een politiewagen heeft gekaapt en een agent gegijzeld. Uiteindelijk verschanste hij zich in zijn boerderij. De politiewagen werd dinsdag door de politie weggesleept bij de boerderij. In de auto werd het ontzielde lichaam van de agent aangetroffen.

De autoriteiten in Neder-Oostenrijk hebben opdracht gegeven op alle openbare gebouwen een zwarte vlag te hijsen ter nagedachtenis aan de slachtoffers.