Clicky


Dachser Benelux focust op Iberisch Schiereiland

Dachser Benelux focust op Iberisch Schiereiland
18-09-2013 10:22 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

WADDINXVEEN - Sinds de overname van de Spaanse logistiek dienstverlener Azkar, intensiveert Dachser haar diensten naar het Iberisch schiereiland. Ook vanuit de Benelux breidt de expediteur zijn activiteiten naar Spanje en Portugal verder uit.

Met de overname van logistiek dienstverlener Azkar eerder dit jaar, versterkt Dachser zijn net werk op het Iberisch Schiereiland aanzienlijk. Azkar is één van de grootste logistieke ondernemingen in Spanje en marktleider op het gebied van groupage. Dachser bezit al sinds 2008 tien procent van de aandelen, maar is sinds januari 2013 volledig eigenaar. Voorlopig blijft Azkar echter nog opereren onder dezelfde naam en management.

Intensieve samenwerking

Met de aankoop van Azkar ontstaan ook in de Benelux nieuwe mogelijkheden voor logistieke dienstverlening naar Spanje en Portugal. Dachser Benelux heeft al jaren een goede verbinding naar het Iberisch Schiereiland, maar wil dit de komende jaren verder intensiveren.

"Azkar is een gerenommeerd logistiek dienstverlener met een dekkend netwerk van vestigingen in heel Spanje en Portugal", vertelt Aat van der Meer, managing director van Dachser Benelux. "Daar kunnen we ook in deze regio van profiteren."

Met de toevoeging van het Azkar-netwerk heeft Dachser de mogelijkheid om bestemmingen in Spanje en Portugal sneller te bedienen. Zo gaat vanuit Nederland sinds kort een dagelijkse lijndienst met dubbel bemande auto, waarmee Dachser binnen 24 uur in Barcelona is.

Groeimarkt

Met een uitbreiding van het netwerk in Spanje, bereidt Dachser Benelux zich voor op de toekomst. Volgens Aat van der Meer is het Iberisch Schiereiland immers een belangrijke groeimarkt in Europa. Zijn verwachting is dat wanneer het land economisch verder opkrabbelt, de vraag naar logistieke dienstverlening naar de Zuid-Europese regio gestaag zal toenemen. "Daar proberen we nu al op in te springen."