Clicky


VDL wil geen aparte cao met metaalbonden

VDL wil geen aparte cao met metaalbonden
20-09-2013 15:59 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

(Novum) - Industrieel conglomeraat VDL is niet van plan aparte afspraken te maken over de arbeidsvoorwaarden van zijn metaalmedewerkers. De vakbonden CNV Vakmensen, De Unie, VHP2 en FNV Metaal hadden directeur Wim van der Leegte hiertoe opgeroepen, om te voorkomen dat er nog langer wordt gestaakt bij zijn bedrijf.

"We vinden dat er een centrale cao moet komen", zegt een woordvoerder van VDL. "Het is belangrijk dat we in samenwerking tot iets gaan komen."

Van der Leegte heeft zijn personeel in een interne memo gevraagd niet langer mee te doen aan de stakingsestafette die de bonden vrijdagochtend zijn begonnen in de gehele metaalsector. Hij vindt dat zijn bedrijf al genoeg doet om werkgelegenheid te behouden. "Ik vind het erg spijtig dat wij afgestraft lijken te worden", schreef hij aan zijn personeel. Een aantal personeelsleden van VDL Nedcar legde vrijdag het werk neer in het kader van de stakingsacties.

De vakbonden riepen Van der Leegte ook op om zijn invloed uit te oefenen bij de werkgeversorganisaties, zodat er weer onderhandeld zou worden. Volgens de zegsvrouw van VDL doet Van der Leegte dat al voldoende.