Clicky


Sociaal akkoord ook voor Kamp niet heilig

Sociaal akkoord ook voor Kamp niet heilig
22-09-2013 15:01 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

(Novum) - Ook minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) sluit het openbreken van het sociaal akkoord niet uit. In het televisieprogramma Buitenhof zei hij zondag dat het akkoord ook voor hem niet heilig is. VVD-fractieleider Halbe Zijlstra zei zaterdag in De Telegraaf al aanpassingen niet uit te sluiten.

Kamp is het eens met Zijlstra, zei hij zondag in het discussieprogramma. Hij vindt net als de fractieleider dat aanpassingen mogelijk moeten zijn om steun van de oppositie te krijgen. "Als je iets heilig verklaart krijg je nooit steun."

In het sociaal akkoord is onder meer met werkgevers en werknemers afgesproken de WW-duur in te korten en het ontslagrecht aan te passen. Die hervormingen kunnen echter alleen worden doorgevoerd met steun van oppositiepartijen in de senaat, door het ontbreken van een meerderheid van VVD en PvdA in de Eerste Kamer.

PvdA-leider Diederik Samsom zei zaterdag in een reactie dat zijn partij ervan uitgaat dat het sociaal akkoord het fundament blijft voor hervormingen.