Clicky


Transportbedrijf Boot & Buteijn stopt vanwege 'zieke' transportmarkt

Transportbedrijf Boot & Buteijn stopt vanwege 'zieke' transportmarkt
24-09-2013 06:43 | Transport | auteur Marcel van der Voort

NIEUWDORP - Transport- Over- en Opslagbedrijf Boot & Buteijn heeft besloten te gaan stoppen met de wegtransportactiviteiten.

"Na meer dan 65 jaar, en drie generaties, is de tijd dermate veel veranderd, dat wij als middelgroot Nederlands transportbedrijf in de huidige markt, en op de huidige wijze, niet meer rendabel kunnen werken", zegt het transportbedrijf.

"Als Nederlandse vervoerder zijn wij in een markt terechtgekomen waarin het zwaartepunt van onderscheiden te veel ligt in de tarieven die men rekent, en de toegevoegde waarden welke men tracht te leveren, van ondergeschikt belang zijn geworden. Met de enorme stijging aan kosten en wet- en regelgeving kan men echter niet mee gaan met de trend van vervoerstarieven zoals deze in de huidige markt gezien worden."

Door onder andere het faillissement van een van de grootste klanten van Boot & Buteijn, Thermphos, maar ook omdat er een sterke daling is te zien in de vraag naar transport door de huidige klanten, veelal actief in de bouwsector, is er gezocht naar vervangend werk.

"In de huidige markt, waarin bedrijven nog eens extra druk leggen op kostenbesparingen, in combinatie met de hevige concurrentie, in een krimpende lokale markt, is het haast onmogelijk mee te gaan met de tarieven zoals deze momenteel toegepast worden, zonder voorbij te gaan aan onder andere wet- en regelgeving."

Samenvattend ziet Boot & Buteijn geen positieve perspectieven meer in deze ongezonde transportmarkt en is er zodoende het lastige besluit genomen om te gaan stoppen met het wegtransport, en zich te gaan richten op andere logistieke activiteiten.

Er is ontslagvergunning aangevraagd voor de chauffeurs en voor het kantoorpersoneel, en momenteel worden er gesprekken gevoerd met andere vervoerders voor herplaatsing van het personeel.

In de komende periode waarin geleidelijk afgebouwd gaat worden, begeleidt het bedrijf de klanten richting andere oplossingen.

Boot & Buteijn is op 1 juli 1947 opgericht door Hendrik Boot. Zijn belangrijkste concurrent in de omgeving was transportbedrijf Arjaan Buteijn. Na enige tijd besloten de twee de krachten te bundelen. Nu 66 jaar en drie generaties later is Boot & Buteijn uitgegroeid tot een middelgroot transportbedrijf waar, volgens de Kamer van Koophandel circa 22 mensen werken.