Clicky


Schultz belooft extra maatregelen Coentunnel

Schultz belooft extra maatregelen Coentunnel
24-09-2013 15:52 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - Eind deze maand worden extra maatregelen getroffen om de veiligheid van de tweede Coentunnel te verbeteren. Dat heeft minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) dinsdag gezegd tijdens het wekelijkse vragenuurtje.

Zo wordt automobilisten al voor de ingang duidelijk gemaakt wat de maximumsnelheid in de tunnel aan de westkant van Amsterdam is. Ook worden weggebruikers gewezen op de situatie rond de tunnel, waar meer ongelukken gebeuren dan gebruikelijk is. Ook zal worden gesnoeid in de bebording. Er staan veel borden rond de tunnel en een aantal daarvan wordt weggehaald.

Dit komt boven op de al eerder getroffen maatregelen, zoals het aanpassen van de verlichting, de doorgetrokken streep en de aangepaste snelheid. Schultz geeft automobilisten verder het advies afstand te houden.

De bewindsvrouw benadrukte verder dat het gaat om een tijdelijke situatie: als ook de eerste Coentunnel is gerenoveerd, krijgen automobilisten veel meer ruimte: het aantal rijstroken gaat dan van twee naar vijf. Het hogere aantal ongevallen ligt volgens Schultz niet aan het ontwerp van de tunnel, maar aan het gedrag van automobilisten.