Clicky


Ellen van Dijk wereldkampioen tijdrijden

Ellen van Dijk wereldkampioen tijdrijden
24-09-2013 18:09 | Sport | auteur De Redactie

(Novum) - Wielrenster Ellen van Dijk is dinsdag in Florence wereldkampioen tijdrijden geworden. De 26-jarige renster van Specialized-Lululemon legde de ruim 22 kilometer af in 27.48 minuten. Daarmee bleef ze de Nieuw-Zeelandse Linda Villumsen 24 seconden voor. Carmen Small uit de Verenigde Staten legde op 28 tellen van haar ploeggenote Van Dijk beslag op het brons.

De titel van Van Dijk is de eerste Nederlandse wereldtitel op de tijdrit in veertien jaar. In 1999 won Leontien van Moorsel de regenboogtrui bij de strijd tegen het uurwerk. Toen werd het WK ook in Italië, in Verona, verreden.

Van Dijk was bij de eerste tussentijdse meting al twintig seconden sneller dan Villumsen. Die voorsprong breidde ze bij het volgende tussenpunt uit tot 25 seconden. Alleen op het laatste stuk gaf ze wat tijd toe. Van Dijk werd afgelopen weekeinde met Specialized-Lululemon ook al wereldkampioene op de ploegentijdrit.

De andere Nederlandse Loes Gunnewijk werd veertiende op 1.24 minuten van Van Dijk. Gunnewijk was bij het eerste tussenpunt nog elfde, maar kende een flink verval.