Clicky


Willem de Jager Internationale Transporten BV failliet verklaard [UPDATE]

Willem de Jager Internationale Transporten BV failliet verklaard [UPDATE]
25-09-2013 16:25 | Faillissementen | auteur De Redactie

MAASDIJK - Voor de rechtbank van Den Haag is op dinsdag 24 september Willem de Jager Internationale Transporten BV, voorheen gevestigd aan de Transportweg 20 te Maasdijk, failliet verklaard. Dit heeft de rechtbank van Den Haag woensdagochtend aan Transport Online bevestigd.

De reden voor het faillissement is op dit moment nog onduidelijk. Curator mr. Rijken heeft nog maar weinig informatie over het faillissement gekregen. "Ik heb het gevoel dat er iets bij dit faillissement niet helemaal pluis is. Ik moet mijn vinger er nog achter zien te krijgen. Het bedrijf lijkt in rook te zijn opgegaan", zegt mr. Rijken woensdag tegen de redactie van Transport Online.

Het bedrijf was tot voor kort gevestigd in Maasdijk maar is zeer recentelijk overgeplaatst naar het Duitse Viersen. "Ik ben niet in de gelegenheid om in Duitsland te gaan kijken. Ik wil wel in Maasdijk gaan kijken maar ik heb al van diverse mensen begrepen dat daar niets meer te vinden is."

Bestuurder van de firma Willem de Jager Internationale Transporten is, ook recentelijk, een stichting genaamd KUDAT, gevestigd in Roermond. De curator heeft, tot op heden tevergeefs, contact proberen te leggen met de eigenaar van deze stichting de heer Jeurissen.

Volgens de laatste gegevens van de Kamer van Koophandel werken er bij het bedrijf rond de 14 werknemers. "Ook daar heb ik geen precieze cijfers over. Er is geen administratie voor handen. Wel hebben twee (ex) werknemers zich via ene advocaat bij mij gemeld en heeft Edwin Atema, van FNV Bondgenoten, nog een drietal (ex) werknemers bij mij gemeld."

Willem de Jager zou volgens FNV Bondgenoten volgens de beruchte Cyprus-route werken. Edwin Atema zei hierover eerder dit jaar: "Wij zien deze Cyprusroute sinds enkele maanden in het beroepsgoederenvervoer. En hebben aan de bel getrokken bij de overheid, maar die weet volgens mij niet goed wat ze ermee aan moeten. Ondertussen komen wij ook in contact met chauffeurs die zonder dat ze het wisten opeens voor een uitzendbureau in Cyprus werken. Post in De Lier en Willem de Jager zijn bijvoorbeeld transportbedrijven die volgens deze constructie werken."

Ook woensdagochtend bevestigde vakbondsbestuurder Edwin Atema opnieuw dat Willem de Jager volgens deze Cyprusroute-methode werkte.

De Cyprusroute is een constructie waarbij de Nederlandse vrachtwagenchauffeurs op de loonlijst van een uitzendbureau in Cyprus komen. Maar ze rijden gewoon voor de Nederlandse werkgever. Die bespaart hierdoor premies en belastingen.