Clicky


Schiphol eerste helft gebruiksjaar 2013 binnen grenswaarden externe veiligheidsrisico en geluidsbelasting

Schiphol eerste helft gebruiksjaar 2013 binnen grenswaarden externe veiligheidsrisico en geluidsbelasting
26-09-2013 09:35 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Het gebruik van de luchthaven Schiphol in de eerste helft van het gebruiksjaar 2013 (1 november 2012 tot en met 30 april 2013) is binnen de grenswaarden voor het externe veiligheidsrisico en de geluidsbelasting gebleven. Dat blijkt uit de Handhavingsrapportage Schiphol van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De rapportage is naar de Tweede Kamer gestuurd

Wel is er een dreigende overschrijding van de grenswaarde voor de stof koolmonoxide (CO). De verwachting is echter dat het aan het einde van het gebruiksjaar niet tot een overschrijding komt omdat voor deze stof op 1 juni 2013 een gewijzigde berekeningswijze van kracht is geworden.

Er zijn in de eerste helft van het gebruiksjaar 2013 geen overtredingen geweest van de regels voor het baangebruik. Voor één van de voor LVNL geldende regels voor het luchtruimgebruik is het feitelijke percentage afwijkingen hoger dan het maximaal toegestane percentage. Het gaat om afwijkingen luchtverkeerwegen in de nacht. Omdat deze rapportage een tussenstand is, kan pas aan het einde van het gebruiksjaar worden beoordeeld of daadwerkelijk sprake is van een overtreding.

De ILT houdt toezicht op de naleving van de Wet Luchtvaart en het Luchthavenverkeerbesluit Schiphol. De ILT brengt elk halfjaar een verslag uit over de veiligheids- en milieuaspecten rond het gebruik van Schiphol.