Clicky


Dino Trans zoekt opnieuw Filipijnse vrachtwagenchauffeurs

Dino Trans zoekt opnieuw Filipijnse vrachtwagenchauffeurs
26-09-2013 10:27 | Buitenland | auteur De Redactie

RIGA(Letland) - De Letse internationaal transporteur Dino Trans breidt haar vloot met maar liefst 80 extra vrachtwagens uit. Voor deze 80 vrachtwagens is Dino Trans op zoek naar extra vrachtwagenchauffeurs. Het bedrijf wil nu, volgens de Zweedse website Transportnet.se, zo'n 50 Filipijnse vrachtwagenchauffeurs inhuren. Daarnaast zou het bedrijf ook een aantal Letse chauffeurs willen aannemen.

De vacature voor de nieuwe vrachtwagenchauffeurs werd maandag 23 september gepubliceerd op de website van het Filipijnse bedrijf STB - DJL Human Link Inc. Het bedrijf is op zoek naar mannelijke vrachtwagenchauffeurs die tussen de 25 en 39 jaar oud zijn met ongeveer vijf jaar ervaring.

Staffan Resare, directeur van Dino Trans, bevestigd tegenover Transportnet.se dat zij inderdaad op zoek zijn naar chauffeurs. "Wij adverteren zowel in Letland als in de Filipijnen. Het aantal gekwalificeerde vrachtwagenchauffeurs in Letland is gering. Dit tekort proberen wij te compenseren door Filipijnse chauffeurs aan te nemen."

Dino Trans heeft ongeveer 200 vrachtwagens rijden en verwacht dit in 2014 uit te breiden naar 280.

Sinds begin 2013 ligt Dino Trans onder vuur vanwege het inhuren van Filipijns personeel. In het najaar van 2012 gaf Dino Trans STB - DJL Human Link de opdracht om Filipijnse vrachtwagenchauffeurs te werven. Dit stuitte op veel onbegrip bij vrachtwagenchauffeurs in Europa.