Clicky


Trainer Gertjan Verbeek ontslagen bij AZ

Trainer Gertjan Verbeek ontslagen bij AZ
29-09-2013 12:03 | Sport | auteur De Redactie

ALKMAAR (Novum) - Gertjan Verbeek heeft zijn congé gekregen als trainer van AZ. Dat meldt de Alkmaarse club zondag. Aanleiding voor het ontslag is een gebrek aan chemie met de spelersgroep en een gebrek aan vertrouwen bij de directie en raad van commissarissen.

De timing van Verbeeks vertrek is opvallend. De coach won zaterdag met zijn team nog met 2-1 van PSV en staat met AZ momenteel vierde in de Eredivisie. Ook in de Europa League wisten de Alkmaarders hun eerste groepswedstrijd te winnen.

Verbeek was sinds de zomer van 2010 werkzaam in Alkmaar. In drie seizoenen kwalificeerde hij zich met AZ drie keer voor Europees voetbal. Afgelopen seizoen slaagde hij in die opzet door de KNVB-Beker te winnen. Verbeeks contract liep nog door tot medio 2015. AZ geeft zondag om 12.30 uur een persconferentie om het ontslag toe te lichten.

Naar verluidt lag Verbeek slecht bij zijn staf en een groot deel van de spelersgroep. Daarnaast zou AZ niet langer hebben willen toestaan dat de eigenzinnige coach volledig zijn eigen plan trok. Om min of meer dezelfde reden werd Verbeek in januari 2009 bij Feyenoord ontslagen. De 51-jarige coach was eerder succesvol werkzaam bij Heerenveen en Heracles Almelo.