Clicky


Definitief geen doorstart voor van Maanen

Definitief geen doorstart voor van Maanen
03-10-2013 21:21 | Faillissementen | auteur De Redactie

BARNEVELD - Er komt definitief geen doorstart voor het failliete van Maanen Transport uit Barneveld. Dit blijkt uit een memo voor het personeel die Transport Online in bezit heeft.

In de memo van 2 oktober meldt curator Sander Drijber dat "het doek nu definitief gevallen is voor de Van Maanen bedrijven."

"De onderhandelingen met verschillende doorstartkandidaten zijn stukgelopen. Dit betekent dat er geen volledige doorstart voor Van Maanen komt", gaat de curator verder.

"Alle activiteiten zullen gecontroleerd worden afgebouwd. Het is mogelijk dat bepaalde delen wel nog ondergebracht kunnen worden", besluit de curator van het failliete bedrijf.

Van Maanen transport werd op 18 september failliet verklaard. Het bedrijf is in 1931 opgericht. In totaal zijn er vier BV's failliet verklaard. Van Maanen ontving in 2008 en 2009 nog twee gerenomeerde prijzen; beste vervoerder van Nederland in de categorie groot en European Transport Company of the Year 2009.

Mismanagement

Volgens FNV Bondgenoten bestuurder Michiel Boer ligt mismanagement ten grondslag aan het faillissement. Boer: "Er waren problemen. Ik heb diverse contacten gehad met het bedrijf. Er was op een gegeven moment een nieuwe directeur gekomen en die wilde zijn eigen koers varen. Ook toen het niet goed bleek te gaan bleef hij zijn zin doordrijven. Inmiddels is hij weg en grepen Van Maanen en de bank in."