Clicky


Veel fraude met rij- en rusttijden tijdens Belgische controles

Veel fraude met rij- en rusttijden tijdens Belgische controles
04-10-2013 10:00 | Overtredingen | auteur De Redactie

WILSBEEK(B) - De Belgische politie heeft de laatste tijd geregeld conroles van het vrachtverkeer gehouden. De politie vond hierbij veel fraude met betrekking tot de rij- en rusttijden en overbelading.

Bij drie controles in de afgelopen 14 dagen werden overtredingen bestraft met soms fikse boetes. Zo werd op de Randweg in Meulebeke een vrachtwagenchauffeur aangetroffen die op weg was zonder zijn eigen bestuurderskaart maar reed met de kaart van zijn werkgever. Aangezien dit een duidelijk geval van fraude betreft kon de man een boete van 2400 euro in ontvangst nemen.

Op vrijdag 27 september werd een controle gehouden in samenwerking met de douane. Hierbij werd een chauffeur staande gehouden die al een jaar rond reed met een vervallen keuring. Een andere chauffeur bleek nog een boete van 900 euro te hebben openstaan.

Tevens werd tijdens deze controle een te hoog beladen vrachtwagen met een ongeldige vervoersvergunning onderweg te zijn. Dit leverde hem 412 euro boete op.

Drie chauffeurs kregen een boete voor de niet correcte naleving van rij- en rusttijden.

Op 01 oktober hield de verkeersdienst controles te Wielsbeke op de Expresweg en te Oostrozebeke in de Nieuwstraat. Er werden twee processen-verbaal opgesteld voor het niet gebruiken van de tachograaf en een verlopen medische keuring. Er werd 600 euro voor te weinig wekelijkse rusttijd, 230 euro voor het overschrijden van de dagelijkse rijtijd, 750 euro bij vier inbreuken op de rijtijd en nog eens 300 euro voor overbelading.