Clicky


VDO lanceert nieuwe tachograaf

VDO lanceert nieuwe tachograaf
04-10-2013 15:33 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

EINDHOVEN - Met de komst van de DTCO 2.1 active zet VDO opnieuw de standaard in digitale tachografen. De DTCO 2.1 kreeg niet voor niets de toevoeging in de naam: 'active'. Belangrijke en toegankelijke extra functies maken het gebruik comfortabeler en het fleetmanagement effectiever. Zo gebruikt de DTCO 2.1 active een GPS-module om continu positiegegevens op te slaan en houdt de slimme tachograaf rekening met stilstand van het voertuig tijdens een veerboot-overtocht of treinreis.

"DTCO 2.1 active vormt de volgende sport op de evolutionaire ladder. Deze digitale tachograaf verbetert de effectiviteit en efficiëntie van fleetmanagement met intelligente nieuwe functionaliteit", legt Dr Michael Ruf, hoofd van de business unit Commercial Vehicles & Aftermarket van Continental (moederbedrijf van VDO).

Positiegegevens

De DTCO 2.1 active heeft een hoger prestatieniveau dan de vorige modellen. Door de combinatie met de GPS-module 'VDO GeoLoc', is deze nieuwste generatie digitale tachograaf in staat om continu positiegegevens op te slaan en deze gegevens te koppelen aan gebeurtenissen. Combineer je deze data met de VDO (remote) downloadoplossingen dan beschik je in een handomdraai over zeer accurate en waardevolle informatie voor het fleetmanagementsysteem. Zo kan het VDO-softwarepakket TIS-Web alle data inlezen en overzichtelijk aanbieden voor verdere analyse. Met deze near realtime informatie kan de fleetmanager nog beter en sneller inspelen op de huidige veranderingen in het verkeer.

Dynamische functionaliteit

Daarnaast biedt DTCO 2.1 active nu ook dynamische nieuwe display-modi. Zo wordt de chauffeur er bijvoorbeeld actief aan herinnerd dat zijn pauze ten einde loopt. Deze functie stelt gebruikers in staat om pauzes ten volle en effectief te benutten.

Een verbeterde landcode invoer  vereenvoudigt het maken van meldingen in het systeem, wat een aanzienlijke tijdwinst oplevert voor en na een reis.
Een andere verbetering betreft de optionele VDO Counter (die de rij- en rusttijden voor de chauffeur bijhoudt en grafisch weergeeft). De VDO Counter is nu uitgebreid met een boot/trein-functie, zodat het systeem ook rekening houdt met perioden waarin het voertuig inactief is. Dankzij deze uitbreiding kunnen bestuurders hun rij- en rusttijden nog efficiënter plannen .

De nieuwe standaard

Vanzelfsprekend voldoet DTCO 2.1 active aan alle eisen van de EU-wetgeving en beschikt het systeem over alle innovaties van het DTCO 2.0-platform, zoals de zogenaamde 1-minuut-regel functionaliteit. Rob Tamse, Algemeen Directeur van Continental Automotive Trading Nederland B.V.: "Met deze release zet VDO opnieuw de standaard. De digitale tachograaf schuift op van ‘wettelijk verplicht kastje’ naar intelligent instrument voor effectief fleetmanagement."