Clicky


Chauffeurs A-Ware moeten helft wachturen inleveren

Chauffeurs A-Ware moeten helft wachturen inleveren
07-10-2013 19:34 | Transport | auteur Marcel van der Voort

LOPIK - Chauffeurs van transportonderneming A-Ware hebben afgelopen zaterdag tijdens een overleg te horen gekregen dat ze de helft van hun wachturen moeten inleveren. Dat betekent dat ze vanaf heden slechts vijftig procent uitbetaald krijgen. De chauffeurs zijn woedend.

"Wij hebben vanaf dat moment verschillende meldingen van leden gehad. Dat er inderdaad wachturen worden ingehouden. Daarom gaan we dit verder uitzoeken", meldt bestuurder Minke Jansma van FNV Bondgenoten maandagavond aan Transport Online.

Opheldering

"Ook gaan wij een bijeenkomst houden voor de werknemers. En gaan A-Ware om opheldering vragen", vertelt ze verder. “Wij weten dat dit niet mag. A-Ware heeft juist veel werk aangenomen waar veel wachturen zitten. Dat komt het bedrijf natuurlijk goed uit, maar de chauffeurs niet”, aldus Jansma.

"Het is niet netjes en gaat buiten de cao om. Bovendien is dit niet met de vakbonden besproken."

Directeur Vis: "Ik weet van niets"

Deze maatregel zou een idee zijn van transport manager Cor de Vries. Maar zijn baas, algemeen directeur Adriaan Vis geeft vanuit het hoofdkantoor in Lopik wel een heel vreemde reactie: "U vertelt mij iets nieuws. Hier weet ik niets van", beweert hij tegenover de redacteur van Transport Online.

Jansma: "Dat is heel boeiend. Want het komt echt van de leiding. Bovendien is het al te zien op de loonstroken van de chauffeurs."

Niet op de hoogte

"Zover ik weet was de ondernemingsraad niet op de hoogte van deze maatregel. Tijdens een algemene bijeenkomst hebben de werknemers gehoord wat er is veranderd. De chauffeurs kunnen hierdoor veel geld mislopen", wil ze nog kwijt.