Clicky


Hester Duursema benoemd tot Algemeen directeur BLN

Hester Duursema benoemd tot Algemeen directeur BLN
08-10-2013 09:38 | Algemeen | auteur De Redactie

Op 30 september jongstleden is er in de eerste bestuursvergadering van Binnenvaart Logistiek Nederland (BLN)  besloten om Hester Duursema te benoemen tot Algemeen directeur. Ze is per direct begonnen. Met het aantrekken van de nieuwe algemeen directeur maakt BLN een frisse en veelbelovende start. Ze wordt ondersteund door een enthousiaste en gemotiveerde groep bestuurders en leden.

BLN is de nieuwe ketenbrede brancheorganisatie voor de binnenvaart. Hester is nauw betrokken geweest bij het transitieproces naar de eenwording van de binnenvaartbranche. Hester heeft een affiniteit met water en draagt de sector een zeer warm hart toe. Het is haar duidelijk geworden hoe cruciaal de sector is voor de economie van Nederland, van Europa, van de wereld en dat meer mensen dat zouden moeten weten. De binnenvaartsector moet en kan beter op de kaart. "Het zijn weliswaar moeilijke tijden, maar juist nu moet de sector zich verenigen en dat zie ik als mijn belangrijkste taak", aldus Hester.

Hester heeft een internationale achtergrond en een multidisciplinaire achtergrond. Ze is veelal betrokken geweest bij veranderingstrajecten en heeft het onderwerp leiderschap onderzocht hetgeen is uitgemond in een proefschrift over Strategisch leiderschap. Haar visie op leiderschap is één van verbinding. We kunnen ons blind staren op waar we van elkaar verschillen, maar daarmee doen we onszelf tekort. Door het gezamenlijke belang na te streven kunnen we over onderlinge verschillen heen stappen, zonder daarmee tekort te doen aan het belang van diversiteit en de realiteit van mogelijke tegenstrijdige belangen.

Te allen tijde houdt BLN haar overkoepelende doel voor ogen: een sterke binnenvaartbranche. Door een toegankelijke en professionele benadering, biedt BLN een platform voor leden om hun belangen ten gehore te brengen en het gesprek aan te gaan. BLN verenigt en behartigt deze belangen richting de politiek, richting de branche en richting de leden zelf.

Tegelijkertijd dient BLN als de branchespecialist. Op basis van haar kennis en kunde richt BLN zich op relevante ontwikkelingen en speelt hier actief op in. Hierbij informeert en betrekt ze haar leden. Zo ontstaat een wederzijdse wisselwerking tussen de brancheorganisatie en haar leden. “De brancheorganisatie is meer dan de som der  leden, maar gaat zeker niet voorbij aan de leden.”

Er ligt een grote uitdaging voor BLN, onze ambitie ligt hoog. Maar, ik ben ervan overtuigd dat we een ijzersterke brancheorganisatie kunnen opbouwen, juist omdat we vanuit ons gezamenlijke doel blijven opereren. Dat geeft energie en schept vertrouwen. Niet alleen binnen de BLN organisatie, maar binnen de hele sector.