Clicky


Begrotingsoverleg nog zonder resultaat

Begrotingsoverleg nog zonder resultaat
09-10-2013 09:18 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG (Novum) - Er is beweging, maar we zijn er nog niet. Dat was de conclusie van alle oppositiepartijen na urenlang overleg op het ministerie van Financiën.

Daar waren premier Mark Rutte (VVD) en de fractieleiders van coalitiepartijen VVD en PvdA en die van oppositiepartijen D66, ChristenUnie, GroenLinks en SGP dinsdag bijeen. De gesprekken begonnen om 17.00 uur en eindigden iets voor 02:00 uur, zonder dat er een akkoord was.

Aanvankelijk sprak minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem alleen met de financieel specialisten van de zes fracties. Later schoven ook minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) aan en later de premier en de fractieleiders.

"We hebben stevig doorgepraat, morgen gaan we verder", zei ChristenUnie-leider Arie Slob na afloop. "We werken gestaag door, maar ik zie nog geen eindstreep." Ook SGP-leider Kees van der Staaij verwacht niet dat er woensdag een akkoord ligt. "Er zit vooruitgang in", zei D66-leider Alexander Pechtold. Een deadline hebben de partijen niet afgesproken.