Clicky


Frederik Nartus nieuwe algemeen directeur van GEFCO Benelux

Frederik Nartus nieuwe algemeen directeur van GEFCO Benelux
09-10-2013 16:49 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

BRUSSEL - Frederik Nartus bekleedt sinds 1 augustus de functie van Algemeen Directeur van GEFCO Benelux. Hij vervangt Luc De Leeuw die het bedrijf op 31 juli 2013 heeft verlaten.

Frederik Nartus vervulde in het verleden verschillende functies binnen de GEFCO Groep. Zijn ruime ervaring op het vlak van transport, onder meer richting Centraal-Europa waar hij gedurende 10 jaar aan de slag was, zal hij nu ten dienste van GEFCO Benelux stellen.

Na de afronding van zijn studie in zijn geboorteland België, speelde de professionele loopbaan van Frederik Nartus zich nagenoeg volledig af in de transportsector in Duitsland, Oostenrijk, Italië en Centraal-Europa.

In 2004 trad hij in dienst bij de GEFCO Groep en sinds 2007 vervulde hij in Slovenië de functies van algemeen directeur en van logistiek coördinator van de automobielactiviteiten van GEFCO in Centraal-Europa. Dankzij zijn meertaligheid en zijn uiteenlopende activiteiten in verschillende landen, bouwde Frederik Nartus een unieke knowhow op binnen de Europese transportwereld.

In zijn nieuwe functie zal hij de transportactiviteiten van GEFCO verder uitbouwen, in het bijzonder in Nederland waar nog veel potentieel ligt op het vlak van logistiek en transport.

“De Benelux vormt door zijn geografische ligging de toegangspoort tot en het exportplatform van een volledig continent. Rotterdam, Antwerpen en Zeebrugge zijn belangrijke aanvoerhavens voor Duitsland en Centraal-Europa. Voor de verdere groei van de transport- en automotive activiteiten is het cruciaal dat GEFCO zich in deze markten nog sterker gaat profileren”, zegt Frederik Nartus.

GEFCO Benelux heeft 118 personen in dienst in Nederland en 200 in België. De activiteiten van GEFCO Benelux zijn verspreid over verschillende sites in België (Gellingen, Eigenbrakel, Antwerpen, Zaventem en Zeebrugge) en in Nederland (Oosterhout, Zaandam en Schiphol).